✨درب و پنجره آلومینیومی - سپاهان درال
پروفیل به معنی ثابت بودن مقطع در طول مشخصی است. پروفیل انواع مختلفی دارد، کاربرد عمده پروفیلها در ساخت درب و پنجره میباشد.
درب و پنجره آلومینیومی
پروفیل آلومینیوم
پروفیل به معنی ثابت بودن مقطع در طول مشخصی است. پروفیل انواع مختلفی دارد، کاربرد عمده پروفیلها در ساخت درب و پنجره میباشد.
آلومینیوم فلز جلا دار نقرهای رنگ، سبک و دارای قابلیت شکلپذیری زیادی است. از ویژگیهای مهم آلومینیوم این است که زنگ نمی زند. از این فلز اغلب به صورت پروفیل آلومینیوم استفاده میشود.
پروفیلهای آلومینیومی برای پنجره در مقایسه با پروفیلهای UPVC (مواد پایه این پنجره ها از پلی ونیل است)، فریمهای باریکتری دارند که باعث میشود نور بیشتری از پنجره به خانه وارد شود.
انواع پروفیل های درب و پنجره دوجداره آلومینیومی
پروفیل فریم : برای چهارچوب در یا پنجره دوجداره استفاده می شود.
پروفیل ساش یا لنگه: تشکیل دهنده بازشو است. پروفیل درب بزرگ تر از نوع پنجره ای است.
پروفیل مولیون : این پروفیل با استفاده از بست مولیون، برای ستون افقی یا عمودی در داخل چهارچوب پنجره مورد استفاده قرار می گیرد.
پروفیل های جانبی : ازجمله: زوار شیشه دوجداره و سه جداره، پروفیل ۹۰ درجه، پروفیل ارتفاع دهنده، کانکتورها، پانل UPVCو…
بیشتر بخوانید: یراق آلات آلومینیوم
پنجره های آلومینیومی
درب و پنجرههای پروفیلی بسته به نوع پروفیل در دو نوع تولید می شوند:
1. پنجره آلومینیومی ساده یا نرمال(نان ترمال)
پنجرههای آلومینیومی ساده در ایران از پروفیل پرکاربرد ST و کرونت (Coronet) تولید می شوند و تفاوتشان در هندسه سطح مقطع پروفیل آلومینیوم آنهاست.
پنجره ST نسبت به نوع کرونت مزایای بیشتری دارد. امروزه به دلیل عایق نبودن و نداشتن قفل مناسب، تقریبا دیگر از پنجره کرونت استفاده نمیشود. یراقآلات پنجرههای کرونت ضعیف هستند و پس از مدتی شل میشوند. همچنین در زمینه عایقبندی نیز ضیعف هستند و از ورود گرد و غبار و دود به داخل ساختمان جلوگیری نمی کند.
در مقابل، پنجرههای ST دارای پروفیل آلومینیومی قویتری هستند و از یراقآلات با کیفیت استفاده می شود. در نصب این پنجرهها از نوارهای مویی و لاستیکهای آببند استفاده میشود که به پنجره دوام بیشتری می دهد.
سیستم های در و پنجره آلومینیومی نرمال از قسمت های زیر تشکیل می شوند:
1. پروفیل فریم یا چهار چوب
2. پروفیل لنگه
3. پروفیل سری
4. پروفیل زهوار
5. واشرهای epdm
6. یراق آلات
12 مزیت درب و پنجره دوجداره آلومینیومی نرمال :
1. سازگاری با محیط زیست
2. سبک و بادوام است و در نتیجه راحت نصب می شود
3. کاهش اتلاف انرژی و در نتیجه کاهش مصرف انرژی
4. مقاومت در برابر نور آفتاب و شرایط جوی و محیطی
5. وجود تنوع بالا در طرح و رنگ
6. امکان ایجاد طرح های دکوراتیو و متنوع
7. مقاومت در برابر رطوبت
8. مقاومت بسیار بالایی در مقابل خوردگی، سوراخ شدن و زنگ زدگی
9. قیمت مناسب
10. تمیز کردن آسان (با اسفنج مرطوب)
11. مقاوم در برابر تغییر رنگ و شکل در برابر عوامل محیطی
12. قابلیت بازیافت
معایب درب و پنجره دوجداره آلومینیومی نرمال
1. در صورت پانچ نشدن این پنجره ها، فشاری که وزن شیشه وارد می کند باعث می شود گوشه های پنجره از حالت عادی خارج شوند.
2. در صورت انتخاب شیشه سنگین نسبت به نوع پروفیل امکان تغییر شکل پروفیل وجود دارد.
3. پروفیل آلومینیومی نرمال نسبت به پنجره های آلومینیومی ترمال بریک عایق حرارتی کمتری دارد.
2.پنجره آلومینیومی ترمال بریک ( دوجداره)
بزرگترین اشکال پنجرههای آلومینیومی، عایق نبودن آنها نسبت به حرارت است. اما نوع جدیدی بنام ترمال بریک به بازار عرضه شده که این خاصیت را داراست و در ساخت درب و پنجره بسیار پرکاربرد می باشد. ترمال به معنی حرارت(حرارتی) و بریک به معنی شکستن (شکننده) می باشد.
در این نوع پروفیلها، تسمهای از جنس پلی آمید در بین جداره بیرونی و داخلی چارچوب و لنگه پرس می شود که تحمل حرارت آن تا 220 درجه سانتیگراد است. لایه پلی آمید نوعی پلاستیک مهندسی شده به وسیله الیاف شیشه ای می باشد که باعث جلوگیری از پرت انرژی در سطح پروفیل آلومینیوم می گردد.
این پروفیل قابلیت مقاومت هوا را تا 50 درجه سانتیگراد دارد و از اتلاف انرژی جلوگیری می کند. در این نوع پنجرهها، لایه بیرونی چارچوب و لنگه از لایه داخلی قابل جدا شدن است و قسمت داخلی و خارجی پنجرهها قابلیت تولید در رنگهای مختلف را دارد. اما وقتی تیغه پلی آمید عایق در بین پروفیل دوخته می شود ارتباط جدار بیرونی با جدار داخلی به طور کامل قطع میشود و اصطلاحا پنجره ترمال بریک می شود.
20 مزیت در و پنجره دوجداره آلومینیومی ترمال بریک
1. زیبایی، تنوع در رنگ و امكان تفاوت رنگ در نمای داخلی و خارجی
2. بالا بودن استحکام و عمر مفید
3. عایق بودن در برابر رطوبت
4. غیر قابل اشتعال
5. قابلیت بازیافت و سازگاری با طبیعت
6. وزن مناسب
7. مقاوم در برابر تغییر رنگ و شکل در برابر عوامل محیطی
8. عایق حرارتی
9. عایق صوتی
10. مقاوم در برابر آلودگی هوا و گرد و غبار
11. مقاوم در برابر فشار باد در عین سبکی
12. ایمن در مقابل سرقت و زلزله
13. مقاومت بالا و قیمت مناسب و میزان انقباض و انبساط کم
14. کاهش اتلاف انرژی ساختمان تا ۶۰ درصد
15. کاهش مصرف سوخت
16. مقاوم در برابر نور آفتاب و شرایط جوی و محیطی
17. امکان نصب سریع و آسان با توجه به وزن کم
18. امکان ایجاد طرح های دکوراتیو و متنوع
19. تعمیر و نگهداری آسان
20. تمیز کردن آسان (با اسفنج مرطوب)
اجزای تشکیل دهنده در و پنجره دو جداره
شیشه
ضخامت دو شیشه در این نوع در و پنجرهها با هم تفاوت دارد. چون در این حالت اثر عایق صوتی بودن آن بیشتر خواهد بود.
برای افزایش کیفیت شیشه دو جداره ابتدا فاصله بین دو شیشه را خلأ سازی میکنند و میان آن را با گاز آرگون پر می کنند . اگر این خلأ سازی انجام نشود در و پنجره کیفیت مناسبی نخواهد داشت.
با استفاده از چسب مرغوب، راههای نفوذ کاملاً بسته می شوند.
فاصله بین دو جداره بین ۶ تا ۲۰ میلی متر می باشد. اگر این فاصله ۱۵ میلی متر باشد، پنجره بیشترین کارایی را خواهد داشت.
5نوع در و پنجره دوجداره بر اساس جنس شیشه و کاربرد
1-در پنجره دو جداره با شیشه ساده
تو شیشه فلوت ساده انتخاب می شود.
2-در پنجره دو جداره با شیشه رنگی
از یک جداره شیشه رنگی و یک جداره ساده ساخته شده است.
3-در و پنجره دو جداره با شیشه رفلکس
از یک جداره شیشه ساده و یک جداره شیشه رفلکس استفاده می شود. جداره شیشه رفلکس باید به طرف بیرون قرار گیرد. شیشههای رفلکس مانع ورود نور شدید خورشید به ساختمان می شود ولی داخل ساختمان را تاریک کرده و در شب داخل ساختمان نمایان است.
4-درب پنجره دو جداره با شیشه سکوریت
این نوع در و پنجره برای محلهای پرخطر و پر تردد مناسب است. شیشه سکوریت در هنگام شکستن کاملاً خرد می شود و تیکههای بزرگ و خطرناک شیشه ایجاد نمی شود.
5-درب پنجره دو جداره با شیشه لمینت
از دو جداره شیشه ساده به ضخامت ۳ میلی متر و یک لایه رزین در وسط ساخته می شود. با برخورد مانع سخت به شیشه لمینت، خرد نمی شود و فقط ترک بر میدارد.
یراق آلات
به طور کلی یراق آلات در و پنجره دو جداره شامل یراق تک حالته، یراق دو حالته، یراق کشویی و یراق تاشو هستند. این یراق آلات در صورت با کیفیت بودن بسیار مستحکم هستند و و ماندگاری زیادی خواهند داشت.
نوار درزگیر
در ساخت و مونتاژ پنجره دو جداره نوارهای درزگیر باید از جنس لاستیک EPDM استفاده شوند. با استفاده از این نوع لاستیک ، در مدت زمان طولانی با باز و بسته شدن متوالی، از خاصیت ارتجاعی این لاستیک ها کاسته نمی شود. لاستیک های EPDM دارای خاصیت ضد اشعه ماورای بنفش خورشید هستند و به هیچ عنوان اکسیده نمی شوند.
6 نوع درب و پنجره دو جداره
1-در و پنجره تک حالته
این مدل از بغل به کمک لولاها به داخل و یا بیرون باز می شود و به قاب پنجره متصل است. پس از بسته شدن پنجره حداکثر عایق بودن در مقابل اتلاف انرژی و ورود آلودگی صوتی را خواهد داشت.
در این مدل امکان ترکیب لنگه های بازشو و ثابت وجود دارد که سبک خلیجی معروف است.
2-کشویی
این در و پنجره به صورت ریلی برای حرکت در و پنجره به چپ و راست طراحی شده و در دو نوع تک ریل و جفت ریل در بازار عرضه می شود. این مدل در و پنجره کشوی برای فضاهای کوچک مناسب می باشد.
3-لیفت اند اسلاید
در و پنجره های لیفت اند اسلاید (Lift & slid) در دو حالت بسته و باز به صورت لیفت عمل می کند. زمانی که دستگیره به سمت بالا چرخیده می شود یراق، بازشو را به سمت بالا کشیده و پنجره بازشو آلومینیومی مدل لیفت اند اسلاید را از روی فریم تا حدود ۵ میلی متر بلند می کند. در زمانی که پنجره در حالت قفل قرار بگیرد، مجدداً پنجره بر روی فریم نشسته و لاستیک ها از هر چهار طرف درگیر می شوند که این امر باعث می شود تا هوابندی از طریق لاستیک انجام گیرد در کل یراق Lift & Slide پنجره را به صورت عمودی بلند نموده و به صورت افقی حرکت می دهد. این مدل را می توان جزو در و پنجره های کشویی تقسیم بندی کرد که در راستای افقی باز و بسته میشوند.
4-در و پنجره آکاردئونی
پنجره و درهای آکاردئونی، عریض و چندین لنگه هستند و لنگه ها در هنگام باز شدن یکی یکی بر روی یکدیگر قرار می گیرند و در گوشه پنجره یا در جمع می شوند. این مدل برای تراس مناسب است. البته در فضای کوچک هم قابل استفاده می باشد.
5-در و پنجره فولکس واگنی
این نوع در اتاق ها با فضای محدود که نیاز به درز بندی بسیار حساس دارند و احتیاج به امنیت بسیار بالا دارند قابل استفاده است. یراق آلات این مدل نسبت به بقیه انواع گران تر است.
6-یک لنگه ،دو یا (دو حالته نیز نامیده می شود) چند لنگه که به مدل فرانسوی معروفند.
این در و پنجره ها به ستون در وسط درب و پنجره آلومینیومی نیازی ندارد، امکان قفل شدن در هردو بصورت غیر قابل نفوذ وجود دارد و بسیار امن هستند.
5 نوع پنجره دو جداره
1-پنجره چرخشی یا محوری
پنجره مدل محوری امکان چرخش در دو محور افقی یا عمودی را دارد و چون قابلیت چرخیدن تا ۹۰ درجه حول یک محور را دارد، به فضای زیادی برای باز و بسته شدن نیاز است.
2-پنجره های آسان باز شو
این نوع پنجره (Comfort) در جاهایی که امکان دسترسی به ضلع عمودی پنجره دشوار می باشد قابل استفاده است ، به این صورت که با قرارگرفتن دستگیره روی ضلع پایینی بازشو دستگیره جهت باز و بسته کردن پنجره به آسانی در دسترس می باشد. امکان استفاده از حالت مورب هم در این مدل وجود دارد
بیشتر بخوانید: پروفیل آلومینیوم
3-پنجره سایه بانی یا کلنگی
پنجره دوجداره سایهبانی بیشتر در سرویسهای بهداشتی، حمام، راه پلهها . نورگیرها به کار میرود. این مدل پنجره دوجداره تنها بر یک محور افقی باز یا بسته میشود. شما میتوانید بنا بر خواستهتان نوع باز شدن آن را تعیین کنید. اینکه پنجره از بالا باز شود یا از پایین، یا به داخل باز شود یا به خارج.
4-پنجره دوحالته
این نوع پنجره روي دو محور افقي و عمودي با يك دستگيره باز می شود. این مدل پنجره در برابر نفوذ گرد و غبار، آلودگی هوا و صدا عایق مناسبی است.
5- پنجره سوییچی
لنگه بازشو در و پنجره سوییچی بنا به سلیقه مشتری به سمت داخل و یا به سمت بیرون باز می شود و توسط قفل سوئیچی در هر دو طرف قابل باز و بسته می شود.
3 نوع در دوجداره
1-در شیشه ای :
برای پاسیو بسیار مناسب است.
2-ترکیب شیشه و فنس :
برای تراس و حیاط زیباست.
3-تاشو :
برای بالکن و پاسیوی بزرگ مناسب است چون به فضای زیادی برای جمع شدن نیاز است.